Vārot olas, pievienojiet lētu tīrīšanas līdzekli, un tās viegli nolobīsies!
Iemesli, kāpēc olas slikti lobās:
Olas tiek uzglabātas ledusskapja apakšējā plauktā vai saldētavā. Īpaši zema temperatūra veicina sasalšanu un olbaltumvielu denaturāciju. Tad produkts netiks labi notīrīts neatkarīgi no tā, kā jūs to gatavojāt.
Olai pēc vārīšanas nebija laika atdzist. Pirms tīrīšanas noteikti ļaujiet olai atdzist, pretējā gadījumā baltumam pielipušais čaumalas sāks pa daļām “nokrist” vai pat “cieši” pieķerties.
Nepareiza ūdens temperatūra. Ja ieliek olas aukstā ūdenī, olbaltumvielas saritinās un pielīp pie čaumalas, kas pilda aizsargfunkciju. Pirms gatavošanas ūdeni un olas vēlams sasildīt līdz istabas temperatūrai.
Lasi vēl: Kāpēc zemenes vienmēr jāmazgā ar cepamo sodu un kāds no tās labums?
Olas ir pārāk svaigas. Katrai olai zem čaumalas ir gaisa kamera, kas paplašinās, ja ola ir nosēdusies 1-2 nedēļas. Tas nenotiek ar svaigākiem produktiem, apgrūtinot čaumalu atdalīšanu.
Kā vārīt olas, lai tās labi nomizotu?
Iepriekš izņemiet olas no ledusskapja.
Mēs uzsildām tos un ūdeni līdz istabas temperatūrai.
Pievienojiet ūdenim 0,5 tējk. cepamās sodas.
Viegli sakratiet olas, iemērciet tās ūdenī un vāriet kā parasti.
Pēc tam noslēdz uguni, notecina ūdeni un pārlej olas ar aukstu ūdeni.